Verticale windmolen bouwpakket

Windmolens in bergachtig landschap voor elektriek op te wekken

Je kunt er bijna niet meer omheen, de afgelopen jaren zijn er steeds meer windmolens te zien in België. De meeste zie je langs de autostrade staan.

Deze grote windmolens langs de autostrade zijn meestal van de gemeente. Maar tegenwoordig wordt het steeds interessanter om zelf een windturbine te plaatsen op je eigen grond.

Waardoor je net als bij zonnepanelen zelfvoorzienend van energie kan worden. Wanneer je niet veel plaats hebt op je eigen grond zijn die grote windmolens niet echt makkelijk. Maar daar hebben ze tegenwoordig een hele goede oplossing voor door het plaatsen van verticale windmolens.

Een verticale windmolen neemt veel minder ruimte in beslag en geeft hetzelfde rendement als wanneer je een gewone windmolen/windturbine zou plaatsen.

Op de Foto hieronder zie je een voorbeeld van een zelfgebouwde verticale windmolen bouwpakket.

Verticale windturbine bouwpakket die stroom opwekt voor particulieren en bedrijven

Maar waar kun je een verticale windmolen kopen? Zijn er verticale windmolen bouwpakketten te koop die jezelf in elkaar kunt steken?

We zullen deze vragen hieronder beantwoorden.

Verticale Windmolen kopen als bouwpakket

Er komen steeds meer webwinkels waar je deze verticale windmolens bouwpakket kunt kopen. Maar er zit ook veel verschil in de ze verticale windmolens.

Er zijn verticale windmolens die heel veel elektriciteit opwekken, maar er zijn er ook die een stuk minder elektriek opwekken.

Let altijd op het aantal watt wat een verticale windmolen oplevert. Hoe meer watt een verticale windmolen opwekt hoe meer elektriciteit hij opwekt.

Hieronder vindt je een lijst met de verschillende verticale windmolen bouwpakket website’s

Bouwpakket Verticale Windmolen Bestellen


Bekijk deze video op YouTubeHier zie je een voorbeeld filmpje van hoe ze verticale windmolen bouwpakket in elkaar steken en hoe deze verticale windturbine stroom opwekt

Wat kost een verticale windmolen bouwpakket?

De kosten van een verticale windmolen kan heel erg verschillen, je hebt al een verticale windmolen bouwpakket vanaf € 200. Dat is de laagste prijs van een verticale windmolen die ik heb kunnen vinden.

Maar er zijn ook windmolen bouwpakketen van een paar duizend euro te koop. Maar waar zit dan het grote prijsverschil in? Het grote prijsverschil zit hem in het vermogen wat een windturbine kan leveren.

Ben je een grote stroomverbruiker? Dan is het misschien verstandig om een wat grotere windmolen te kopen die meer stroom opwekken. Maar wanneer je niet zo heel veel stroom verbruikt dan is een wat kleinere windmolen goed genoeg.

Het is eigenlijk net als bij zonnepanelen, wanneer je veel zonnepanelen op je dak legt dan levert dat ook meer op, dan wanneer je er maar een paar zonnepanelen legt.

Het voordeel van wanneer je een windmolen gaat zetten is wel dat je niet echt heel veel ruimte nodig hebt, omdat je de hoogte in gaat met een windmolen.

Wanneer je zonnepanelen gaat plaatsen dan heb je veel meer oppervlakte nodig om toch genoeg stroom op te wekken. Maar aan de andere kant de ruimte op een dak wordt zo wel optimaal benut.

Want het is misschien wel even wennen in het begin zonnepanelen op je dak maar er echt last van hebben dat valt ook wel mee eigenlijk.

Elektriciteit terug leveren met een windmolen aan de energieleverancier

Wanneer je van plan bent om een windmolen te gaan plaatsen, wil je toch wel weten of het wel genoeg gaat opbrengen en dat je na een bepaalde tijd je investering hebt terug verdient.

In ieder geval is het ook mogelijk om de stroom terug te leveren aan de energieleverancier, net zoals dat bij zonnepanelen kan.

Maar hoeveel stroom brengt gemiddeld een windmolen per jaar op?

Die vraag is heel moeilijk te beantwoorden, want dat hangt van heel veel verschillende factoren af.

Hier een voorbeeld van de verschillende factoren.

  1. De weeromstandigheden – Wind is er niet altijd de zon wel die komt elke dag op. Maar aan de andere kant zonnepanelen die brengen in de nacht niks op en een windmolen die kan in de nacht wel stroom opwekken.
  2. De hoogte van de windmolen – Hoe hoger de windmolen is hoe meer wind die kan opvangen.
  3. Het vermogen van de generator – Hoe groter de windgenerator, hoe meer de opbrengsten zijn.
  4. De plaats van de windmolen – Aan de kust waait het veel meer en harder, waardoor je aan de kust veel meer rendement zult hebben dan in het binnenland.

Dat zijn allemaal factoren waar je rekening mee dient te houden.

Verticale Windmolen Bestellen